Menu Zavřeno

Proč Fryštácký zpravodaj?

Když odpovědný redaktor Fryštáckých listů Pavel Nášel oznámil zákaz vydávání příspěvků volebních kandidátů (tedy kromě placené reklamy) připadalo mi, že jen tak žertuje. Že to na nás jen tak zkouší. Že není možné zakázat politickou diskuzi před komunálními volbami v radničním periodiku, jehož náklady jsou hrazeny z daňových příjmů. Připadalo mi, že něco takového je možné jen v totalitních režimech, ne ve Fryštáku.

Nevěřil jsem a zaslal k uveřejnění pokračování seriálu o petici k „Žabě“, obsahující citaci dopisu ministra zemědělství České republiky. Článek skutečně nevyšel. Stejně tak článek „Ryba voní od hlavy“ Tomáše Černého.

Proto jsem po domluvě se svými kolegy z volební strany pro FRYŠTÁK společně vymyslel řešení – zaregistroval jsem nové tištěné periodikum. Vznikl FRYŠTÁCKÝ ZPRAVODAJ.

V prvních krůčcích jeho mediálního života poslouží svému městu jako volební speciál. Tato informace byla zveřejněna na jednání Zastupitelstva města Fryštáku dne 17. 9. 2018.

Nabídku publikovat své názory využila řada volebních kandidátů, včetně lídra ČSSD Vlastimila Filáka. Děkuji za důvěru. Děkuji za názory. Některé jsou jemné, některé ostřejší chuti, prostě volební speciál jak má být.


Roman Lauterkranc, odpovědný redaktor